Način pripreme
1. U posudi pomešajte kokosovo mleko (ako je čvrsto stavite ga na kratko na paru) sa uljem i šećerom.
2. Izrendajte koru mandarine i limuna, gledajte da rendate samo žuti i naradnžasti deo. Iscedite sok iz njih (oko 50 ml).
3. Mikserom prvo umutite smesu sa mlekom, posle dodajte sokove, kokos i voće.
4. Dodajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo, mutite na niskoj temperaturi na kratko dok se ne dobije homogena smesa.
5. Namažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Neka on bude relativno mali - procenite prema dobijenoj količini smese.
6. Sipajte smesu i poravnajte spatulom. Pecite na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
7. Gotov kolač ostavite da se ohladi pre nego što izvadite iz kalupa. Prođite po ivicama vlažnim nožem. To je važno, zato što zbog nedostatka jaja on postaje veoma krhak i lomljiv.
8. Pospite šećerom u prahu i kokosovim brašnom i ukrasite po ukusu.
To što u ovom kolaču nedostaju sastojci životinjskog porekla i veštački mirisi ni u kom slučaju ga ne čini manje mirisnim, naprotiv. Tekstura mu je nežna i mekana i topi se u ustima, a kokosovo mleko i voće mu daju neverovatan ukus.
Neka vam je slatko!