Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Ukusna slojevita torta Bavarski princ

Ukusna slojevita torta Bavarski princ

RumyanaRumyana
Početnik
3101
Ukusna slojevita torta Bavarski princ
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
16
"Raskoš na kraljevski način - neverovatna torta sa celih osam kora"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 750 g
  • šećer - 400 g /plus 70 g/
  • maslac - 180 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 60 ml, vrela
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 3 komada
  • vanila
  • za fil
  • sveže mleko - 700 ml
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 350 g
  • maslac - 200 g
  • kukuruzni skrob - 90 g /brašno/
  • crna čokolada - 300 g
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte šećer i karamelizujte. Prelijte vrelom vodom veoma pažljivo. Ostavite da se potpuno ohladi i sipajte sveže mleko. Umutite maslac sa 70 g šećera i dodajte 1 po 1 jaje, brašno, pomešano sa praškom za pecivo i vanilom.

Na kraju dodajte karamel mleko. Zamesite testo, podelite ga na 8 loptica, razvijte oklagijom i pecite na papiru prečnika 24 cm. Peku se veoma brzo u ugrejanoj rerni na 250 stepeni. Pazite da na zagore, zato što postaju tvrde.

Priprema fila: Stavite mleko da provri i lagano dodajte smesu od jaja i skroba plus izlomljenu čokoladu. Na kraju dodajte maslac, vanilu i energirčno mešajte dok se ne rastopi. Dobije se mekan i gust krem.

Kore možete preliti i sastaviti filom. Odozgo takođe premažite filom. Ukras je po želji, ali ja sam prelila čokoladnim ganašem i ukrasila fondanom u obliku jelkica, pahuljica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: