Ukusna torta u tiganju

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
28/08/2017
"Torta u tiganju? Da, potpuno moguće i veoma ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 041
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • testo
  • jaja - 1 komad
  • kondenzovano mleko - 1 kutija (380 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica, rastvorena u sirćetu
  • brašno - oko 450 g
  • za krem
  • pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • za ukrašavanje
  • džem od malina - 1/2 teglice
  • maline - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaje, dodajte kondenzovano mleko, sodu bikarbonu, rastvorenu u malo sirćeta i promešajte. U etapama dodajte brašno i umesite meko testo koje se ne lepi po rukama.

Podelite testo na 11 jednakih delova i napravite loptice. Svaku loptu razvijte u koru na radnoj površini koja je obilno posuta brašnom na veličinu tiganja u kome ćete peći kore (oko 22 cm).

Kore pecite jednu po jednu u zagrejanom tiganju sa obe strane kao palačinke. Od gotovih kora, jednu odvojite na stranu, a ostale umotajte u krpu, da budu mekane.

Umutite pavlaku sa šećerom u krem. U odgovarajuću posudu stavljajte kore i krem, ređajući tortu i na kraju završite kremom.

U blenderu smrvite odvojenu koru i mrvicama oblepite tortu sa strane. Odozgo premažite umućenim džemom, ukrasite svežim malinama i pospite mrvicama. Stavite tortu u frižider na oko 12 sati pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar