Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ukusna torta u tiganju

Ukusna torta u tiganju

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusna torta u tiganju
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Torta u tiganju? Da, potpuno moguće i veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • testo
  • jaja - 1 komad
  • kondenzovano mleko - 1 kutija (380 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica, rastvorena u sirćetu
  • brašno - oko 450 g
  • za krem
  • pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • za ukrašavanje
  • džem od malina - 1/2 teglice
  • maline - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaje, dodajte kondenzovano mleko, sodu bikarbonu, rastvorenu u malo sirćeta i promešajte. U etapama dodajte brašno i umesite meko testo koje se ne lepi po rukama.

Podelite testo na 11 jednakih delova i napravite loptice. Svaku loptu razvijte u koru na radnoj površini koja je obilno posuta brašnom na veličinu tiganja u kome ćete peći kore (oko 22 cm).

Kore pecite jednu po jednu u zagrejanom tiganju sa obe strane kao palačinke. Od gotovih kora, jednu odvojite na stranu, a ostale umotajte u krpu, da budu mekane.

Umutite pavlaku sa šećerom u krem. U odgovarajuću posudu stavljajte kore i krem, ređajući tortu i na kraju završite kremom.

U blenderu smrvite odvojenu koru i mrvicama oblepite tortu sa strane. Odozgo premažite umućenim džemom, ukrasite svežim malinama i pospite mrvicama. Stavite tortu u frižider na oko 12 sati pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: