bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Dvobojni kolač sa kajsijama i karamelom

Dvobojni kolač sa kajsijama i karamelom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Dvobojni kolač sa kajsijama i karamelom
Fotografije: Dobrinka Petkova
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
"Baba ima tri drveta kajsije u bašti i celo leto je obećavala da će nam napravii sličnu đakoniju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se odvoje od žumanaca. Umute se u sneg. Dodaje se šećer u tankom mlazu. Dodaju se žumanca jedno po jedno. Na kraju se dodaje brašno sa praškom za pecivo. Meša se dobro i smesa se podeli na dva dela. U jedan se dodaje kakao i meša se.

Za karamel se sipa šećer u šerpu. Kad počne da se karamelizuje dodaje se maslac i meša se. Maslacem se namažu stranice kalupa. Sipa se karamel i ostavlja se da se stvrdne.

Poređaju se polovine kajsija rupom na dole. Počinje se sipajući po malo od obe smese, ređaju se bela i braon. Rerna se zagreva na 190 stepeni i kolač se peče oko 25-30 minuta (proverava se čačkalicom).

Izvadi se iz rerne i dok je još topao okreće se na tanjir za serviranje. Po želji se posipa šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: