Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ražnjići»Pileće džigerice sa slaninom na roštilju

Pileće džigerice sa slaninom na roštilju

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileće džigerice sa slaninom na roštilju
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ima mnogo razloga da čovek nikad ne postane vegetarijanac, ali ovaj recept za pileće džigerice sa slaninom na roštilju nam je najomiljeniji od svih"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • slanina - 300 g, dimljena (tanko isečena)
  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite očistite i osušite pileće džigerice. Isecite slaninu na tanke trake, pečurke na pola (ako su male, ostavite ih cele), a džigerice na jednake parčiće.

Uzmite parče slanine i obavijte džigericu. Tako uradite sa svim džigericama. Uzmite šiš i počnite da ređate - džigerica sa slaninom, pečurka, opet džigerica itd.

Pecite šiševe na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, okrećući ih povremeno dok se slanina ne zapeče i počne da se skuplja.

Pospite gotove šiševe solju, biberom i svežim peršunom. Servirajte sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: