Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Torta punjena kremom i breskvama

Torta punjena kremom i breskvama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta punjena kremom i breskvama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Idealan dodatak jutarnjoj kafi - osvežavajuća torta puna voćnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 komad, patišpanj
  • puding - 1 komad, vanila
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 100 g
  • belanca - 2 komada, umućena u sneg
  • breskve - 1 tegla
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite koru i izdubite je tako da ima dno i bar 2 cm ivicu. Sirupirajte sokom ili kompotom.

Skuvajte mleko (400 ml) sa šećerom (50 g). Dodajte mu rastvoren puding u 100 ml mleka.

Mešajte dok se ne zgusne i sklonite sa ringle. Ostavite da se ohladi. Dodajte izdubljen deo kore i breskve oceđene i isečene na parčiće.

Promešajte dobro i napunite koriu.

Karamelizujte ostatak šećera. U tankom mlazu ga dodajte u umućena belanca, mešajući neprestano. Namažite tortu kremom i pospite čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: