Rižoto sa bundevom i sušenim paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/11/2017
"Rižoto sa bundevom - neverovatno je ukusan i treba obavezno da ga probate "
Priprema12 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno62 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite četvrtinu bundeve na male kocke i propržite u maslinovom ulju i maslacu dok ne bude gotovo. Izvadite kocke rešetkastom kašikom i odvojte sa strane.

Preostalu bundevu skuvajte u bujonu 20 minuta i pasirajte dok se ne dobije relativno redak sosić.

Začinite solju, kurkumom i biberom i ostavite na najnižoj temperaturi ringle da se zadrži toplota.

2. U istoj masnoći od prženja tikve izdinstajte luk dok ne omekša i ne dobije prijatnu svetlu karamel preplanulost. Stavite narendan beli luk i pirinač. Propržite kratko i nalijte vino.

Kuvajte dok ne ispari, stavite sušeni paradajz, isečen na parčiće i počnite da dodajete u porcijama bujon-sos od tikve.

Dok pirinač ne apsorbuje jednu porciju ne nalivajte sledeću. Sve se to događa uz povremeno mešanje, da padne skrob i da se dobije kremasta struktura.

3. Od kvaliteta pirinča koji koristite zavisi da li ćete imati potrebu za više ili manje bujona. Probajte zrnca i ako su malo tvrda, ali ipak krhka, jelo je gotovo. Ne čekajte da pirinač previše nabubri.

4. Ostavite jelo da odstoji 5-8 minuta i za to vreme zapecite semenke bundeve na suvom tiganju. Narendajte parmezan na tanke ljuspe.

5. Servirajte rižoto s parčićima tikve koju ste na početku odvojili i pospite aromatičnim parmezanom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar