Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Poređano jelo sa mlevenim mesom i tikvicama

Poređano jelo sa mlevenim mesom i tikvicama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Poređano jelo sa mlevenim mesom i tikvicama
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Važno je da potoji red, takođe i toplo poređano jelo sa mlevenim mesom i tikvicama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 4 - 5 srednje veličine
  • paradajz pire - 1 šolja
  • lik - 1/2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar - po ukusu
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • sveže mleko - 1 šolje
  • brašno - 6 - 7 supenih kašika
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isečemo na krugove i ostavljamo ih na krpi ili ubrusu da se ocede od vode.

Propržimo šargarepu i luk - prethodno sitno iseckani.

U tiganj u povrće dodajemo mleveno meso i dodajemo 2 supene kašike vode. Tako će se meso lakše izdrobiti. Pržimo. Začinimo paradajz pireom, a ako je potrebno razredimo sa malo vode.

U pravougani i namazan pleh počinjemo da ređamo sastojke, ređamo sloj tikvica i sloj mlevenog mesa. Poslednji red treba da budu tikvice.

Pečemo na 180-200 stepeni oko 30-35 minuta. Vadimo poređanu musaku i prelijemo je smesom od umućenog jajeta, mleka i brašna.

Pečemo dok preliv ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: