Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Testenina sa mlevenim mesom, pečurkama i brokolijem iz rerne

Testenina sa mlevenim mesom, pečurkama i brokolijem iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Testenina sa mlevenim mesom, pečurkama i brokolijem iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
13/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ukus i miris koji će premašiti sva vaša očekivanja"

Potrebni sastojci

  • fusili - 400 g
  • brokoli - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • mleveno meso - 300 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - po ukusu
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 3 šolje
  • kačavalj - 150 g
  • čedar sir - 150 g
  • senf - 1 kašičica
  • prezle - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo podelite brokoli na ružice i kuvajte u posoljenoj vodi oko 3-4 minuta. Nakon toga, da bi sačuvao boju, potopite ga u hladnu vodu. U posoljenoj vodi skuvajte i testeninu na kratko, zato što će se posle peći.

U velikom tiganju ugrejte masti i prvo sotorajte luk, posle očišćene i isečene pečurke, na kriške. Dodajte mleveno meso, začini se solju i biberom i sve dobro promešajte. Kuvajte dok mleveno meso ne pobeli.

U maloj šerpi propržte tri supene kašike brašna. Lagano dodajte sveže mleko, promešajte i ostavite sos da se zgusne.

U sos dodajte kačkavalj, čedar sir (ostavite malo za posipanje) i senf. Ako je potrebno dodajte malo soli.

Sos pomešajte sa testeninom, brokolijem, pečurkama i mlevenim mesom.

Promešajte da se sastojci lepo pomešaju, nakon toga prebacite u pleh. Odozgo pospite prezlom i preostalim kačkavaljem i sirom.

Pecite na 200 stepeni dok jelo ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: