Ajzberg salata sa pene testeninom

14/11/2017
"Ukusna kombinacija ukusa, tekstura i mirisa, preporučujemo da je servirate kao dodatak uz belo vino ili šampanjac "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pene - 200 g
  • salata ajzberg - 200 g
  • zelene jabuke - 1 komad
  • tunjevina - 1 konzerva u maslinovom ulju
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • sos od nara - 2 kaičica
  • gauda - 50 g, izrendana
  • lagani majonez - 1 kašičica
  • lagani senf - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pene testeninu i ocedimo je iz vode. Ocedimo maslinovo ulje iz konzerve i odvajamo ga strane. Tunjevinu pomešamo sa penama.

Iskidamo ajzberg salatu na komadiće i dodajemo je u makarone. Promešamo.

Oljuštimo zelenu jabuku i isečemo je na štapiće. Dodajemo u makarone.

U posudi pomešamo maslinovo ulje iz konzerve, sok od limuna, sirće, so, sos od nara, senf i majonez. Mutimo ovu smesu viljuškom oko 3-4 minuta i njom prelivamo salatu. Lepo promešamo da se pomešaju svi sastojci.

Izrendamo gauda sir i dodajemo i njega.

Ponovo promešamo i serviramo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar