Ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
14/11/2017
"Ako iz kuhinje dolazi božanstvena aroma, znači da se na ringli krčakju ćuftice od palente sa kobasicom i paradajz sos "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano883
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 80 g, za palentu
  • jaja - pola komada
  • parmezan - 40 g
  • maslac - 15 g
  • kobasica - 500 g, teleća, sirova
  • paradajz sos - 600 ml (začinjen bosiljkom)
  • luk - pola manje glavice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • bujon - 270 ml, od pečuraka
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte bujon od pečuraka u posudi na ringli. Kada provri, smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni griz u tankom mlazu, uz neprestano mašanje.

Mešajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta) na slaboj temperaturi. Sklonite sa ringle, dodajte parmezan i maslac i dobro promešajte.

Ostavite da se prohladi i dodajte jaje, mešajući dobro dok se ne upije u smesu. Nakon što se ohladi, oblikujte male loptice od palente.

Izvadite unutrašnjost kobasica i isecite ih na zalogaje. Oljuštite i isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi.

Propržite isečene parčiće kobasice oko 5 minuta. Dodajte luk i pržite, mešajući još oko 5 minuta.

Dodajte paradajz sos, začinite solju i biberom i ostavite sos da se krčka na slaboj vatri oko 20 minuta.

Pred kraj kuvanja dodajte loptice palente, poklopite i kuvajte na slaboj vatri još oko 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar