Brza torta sa korama od belanaca

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
06/01/2019
"Neverovatno lagana, vazdušasta torta od koje vam dajemo da pojedete tri parčeta, pa čak i četiri "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano382
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Sastojci za koru od belanaca
  • jaja - 2 belanca
  • šećer - 180 g
  • brašno - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • orasi - 100 g, mleveni
  • Za nadev i prekrivanje
  • pavlaka - 300 g, slatka
  • šećer
  • kivi - 500 g
  • mandarine - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se belanca u sneg, šećer se dodaje kašiku po kašiku, a posle brašno, sirće i orasi. U veliki pleh od rerne, pokriven papirom za pečenje, smesa se sipa u dva kruga prečnika 17 centimetara.

Peku se na 150 stepeni 15 minuta, pri čemu se prati da kore ne postanu braon. Za to vreme se umuti pavlaka sa šećerom po ukusu.

U kalup za tortu se stavlja prva kora, odozgo se maže delom pavlake i delom isečenih parčića kivija. Posle se stavlja druga kora, a preko nje se raspoređuje preostala pavlaka i ne zaglađuje se.

U pavlaku se stavljaju preostali parčići kivija i parčići mandarine. Stavlja se u frižider na 1 sat.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar