Pržene tikvice sa paradajz sosom i kačkavaljem

15/11/2017
"Savršeno letnje jelo teba da se pripema brzo, da je ukusno i da može da se servira hladno "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano319
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kružice. Ispžite ih u ugrejanoj masti. Ostavite da se ocede na ubrusu. U tiganju sa malo ulja izdinstajte luk, beli luk i šargarepu.

Dodajte sitno iseckan paradajz, šećer i začine po ukusu. Ostavite sos da se krčka na tihoj vatri dok ne ispari tečnost iz paradajza.

Poređajte tikvice na tanjir, da stoje jedna na drugoj, ne skroz. U sredinu sipajte sos i pospite rendanim kačkavaljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar