Domaći keksići sa nadevom

15/11/2017
"Koliko i da podignete visoko teglu sa keksićima, nećete ih sačuvati, zato što su veoma ukusni "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 112
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 1 šolja, rastopljen (ili mast)
  • šećer - 10 - 12 supenih kašika, kristal
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno za testo koje se ne lepi
  • marmelada - od jabuka ili po ukusu
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za mešnju sipamo kiselo mleko i pomešamo sa praškom za pecivo, amonijačnom sodom i sodom za hleb.

Dobro promešamo i kad nadođe sipamo dve vanile, kristal šećer, rastopljenu mast i umućena jaja.

Mešamo dobro i postepeno, kašiku po kašiku dodajemo brašno i zamesimo meko testo koje se ne lepi.

Uvijamo testo i ostavljamo ga na 10-15 minuta na sobnoj temperaturi. Posle od testa pravimo loptice, lagano ih pristiskamo dlanomvima i u sredinu svake stavljamo komadić marmelade i ponovo oblikujemo lopticu.

Poređamo keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje ili silikonsku prostirku. Pečemo dok ne porumene u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Gotove keksiće posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar