Kolenica u đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
17/11/2017
"Danas ćemo sa vama podeliti ovaj majstorski recept za krku i sočnu kolenicu sa povrćem i sosom od vina u glinenoj đuvečari - đakonija koja će vas oboriti s nogu "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano817
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 2 velike
  • krompir - 4 srednje velika
  • pečurke - 150 g
  • suve šljive - 10 komada
  • jabuke - 1 komad
  • sok od paradajza - 500 ml
  • belo vino - 150 ml
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica, suv
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci.

Odozgo se poređa krompir isečen na kolutove, stavljaju se začini, preliva se paradajz sokom, vinom, uljem i vodom.

Peče se na 250 stepeni bar 2 sata. Glinene posude se stavljaju u hladnu rerni, da se zagreju postepeno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar