Klasična čorba od pasulja

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
17/11/2017
"Mnogima omiljeni ukus s kojim ćemo odgajiti i svoju decu!"
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano487
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • šargarepe - 2 komada
  • paprike - 2 - 3 komada (200 g)
  • paradajz - 1 svež
  • luk - 300 g, crni
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 50 g
  • peršun - 1 vezica
  • nana - 1 vezica, sveža, mož i suva
  • aleva paprika - 20 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite prethodno natopljeni pasulj sa 2 litra vode da provri. Ostavite ga da vri oko 15 minuta. Ocedite ga i stavite ponovo na ringlu, ali sa tri litra vrele vode.

Ostavite da vri oko sat i 30 minuta, ne zatvarajući potpuno poklopcem. Dodajte prethodno očišćene i na sitno iseckane luk, šargarepu i papriku.

Nakon sat vremena dodajte oljušten i isečen paradajz. Zapržite brašno u vrelom ulju dok se ne dobije zlatasta boja. Dodajte alevu papriku, promešajte na kratko i razredite sa malo bujona od pasulja.

Dodajte zapršku u šerpu, mešajući. Stavite ponovo da provri 5 minuta, sklonite šerpu i dodajte sitno iseckane peršun i nanu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar