Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Klasična čorba od pasulja

Klasična čorba od pasulja

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Klasična čorba od pasulja
Fotografije: Jordanka Taseva
19 / 20
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Mnogima omiljeni ukus s kojim ćemo odgajiti i svoju decu!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • šargarepe - 2 komada
  • paprike - 2 - 3 komada (200 g)
  • paradajz - 1 svež
  • luk - 300 g, crni
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 50 g
  • peršun - 1 vezica
  • nana - 1 vezica, sveža, mož i suva
  • aleva paprika - 20 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite prethodno natopljeni pasulj sa 2 litra vode da provri. Ostavite ga da vri oko 15 minuta. Ocedite ga i stavite ponovo na ringlu, ali sa tri litra vrele vode.

Ostavite da vri oko sat i 30 minuta, ne zatvarajući potpuno poklopcem. Dodajte prethodno očišćene i na sitno iseckane luk, šargarepu i papriku.

Nakon sat vremena dodajte oljušten i isečen paradajz. Zapržite brašno u vrelom ulju dok se ne dobije zlatasta boja. Dodajte alevu papriku, promešajte na kratko i razredite sa malo bujona od pasulja.

Dodajte zapršku u šerpu, mešajući. Stavite ponovo da provri 5 minuta, sklonite šerpu i dodajte sitno iseckane peršun i nanu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: