Način pripreme
Prosejte brašno i u sredini napravvite udubljenje. Dodajte u njega so i šećer.
Zagrejte na kratko mleko, tako da ne bude hladno i sipajte ga u udubljenje.
Dodajte kvasac i rastvorite ga u mleku, mešajući ga sa delom brašna, tako da se dobije retka kašica.
Istopite maslac i njega sipajte u udubljenje. Stavite jaje i počnite da mesite testo.
Mesite dok ne dobijete lepo meko testo. Ostavite ga da naraste oko 40 minuta.
Pospite radnu površinu brašnom, stavite naraslo testo, pospite i njega brašnom i razvijte ga u elipsastu koru debljine oko pola centimetra.
Poređajte preko kore parčiće šunke, ne stavljajući ih do samog kraja kore, već ostavite oko 2 cm od ivice nepokriveno nadevom.
Preko šunke pospite narendan kačkavalj i masline isečene na sitno.
Uvijte testo u rolat, pritiskajući na kraju ivicu da se zalepi za testo, tako da kod pečenja ne izađe nadev.
Stavite dobijeni hlepčić u podmazanu pravougaonu posudu za pečenje i ostavite ga da naraste oko 15 minuta, nakon toga nožem napravite tri dijagonalna razreza na površini, ali tako da ne izađe nadev.
Umutite jaje i četkom namažite hlepčić odozgo.
Stavite ga u zagrejanu rernu i pecite oko 45-50 minuta na 180 stepeni.