Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slana pita sa lionskom kobasicom i pavlakom

Slana pita sa lionskom kobasicom i pavlakom

Slana pita sa lionskom kobasicom i pavlakom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ukusna i laka - pita koja će se svideti celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • lionska kobasica - 200 g
  • krem sir - 125 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 kašičica
  • praziluk - 2 struka
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i isecite ga na male krugove.

Zagrejte maslac u odgovarajućoj posudi i izdinstajte praziluk dok ne omekša.

Umutite jaja, dodajte pavlaku, so, ulje, krem sir i isečene parčiće lionske kobasice.

Dodajte i izdinstani praziluk. Promešajte i dodajte prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo.

Sipajte gotovu smesu u odgovarajuću posudu za pečenje. Možete dno da postavite papirom za pečenje.

Ispecite u zagrejanoj rerni do 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: