Način pripreme
Odvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo zajedno sa prstohvatom soli na gustu penu, koja se prilikom okretanja ne razliva.
Žumanca umutimo sa šećerom i prstohvatom soli dok se ne dobije svetložut krem. Počinjemo postepeno da dodajemo smesu od belanaca u žumanca, mešamo pažljivo. Kad se dobije homogena smesa sipamo 2/3 mlevenih oraha i prašak za pecivo i mešamo
Smesu sipamo u pravougaoni pleh, prethodno obložen papirom za pečenje.
Pečemo u ugrejanoj oko 10-15 minuta dok dobiju lepu braonkastu boju. Vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.
Za sirup sipamo smeđi šećer i vodu u šerpu i ugrevamo na vatri. Kuvamo 3 minuta i dodajemo isceđeni sok od mandarine. Kuvamo još 2-3 minuta i skidamo sa vatre.
Hladan kolač isečemo na komade i prelivamo topim sirupom. Odmah posipamo odvojenim mlevenim orasima.
Ostavljamo na 2-3 sata da upije sirup i serviramo.