Ređano zapečeno jelo sa pilećim grudima i povrćem

23/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4544
"Znate da volimo red - zato je današnji ukusan predlog ređano pečeno jelo sa pilećim grudima i povrćem "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano250
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada, srednji
  • luk - 2 glavice, srednje
  • pileće grudi - 500 g
  • boranija - 1 konzerva
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • lovorov list - 2 - 3 listića
  • pileći bujon - 1 kocka
  • aleva paprika - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • voda - 400 ml, topla
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • brašno - 2 šolje
  • biber - pola kašičice
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na zalogaje. Zagrejte oko 2-3 kašike ulja i stavite meso da se dinsta, nalivajući malkice vode i blago posolite s prstohvatom soli.

Mešajte povremeni i disntajte pod poklopcem oko 15-20 minuta nakon čega sklonite s ringle.

Oljuštite krompir i luk i isecite ih na krugove.

Uzmite posudu za pečenje i na dno poređajte krugove krompira. Preko njih stavite luk, deleći ga na parčiće. Preko njega rasporedite parčiće pilećeg mesa, između kojih stavite nekoliko lovorovih listića.

Ocedite vodu iz konzerve s boranijom i rasporedite je ravnomerno preko mesa.

Isecite paradajz na krugove i poređajte preko boranije. Odozgo pospite sitno iseckanim belim lukom.

U toploj vodi rastvorite kocku pilećeg bujona, alevu papriku i začin od povrća. Ovim bujonom prelijte jelo.

Odozgo prelijte uljem i stavite posudu u zagrejanu rernu na oko 40 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme spremite preliv, muteći jaja s dva prstohvata soli, biberom, brašnom i kiselim mlekom.

Kada je jelo skoro gotovo, izvadite ga iz rerne i prelijte ga prelivom, nakon toga ga vratite nazad na oko 10-15 minuta, da se zapeče odozgo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar