Kolačići sa kakaom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kolačići sa kakaom
Fotografije: Elza
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
"Idealan dodatak šolji aromatične kafe"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko i vodu. Sipajte jajčanu smesu u suve sastojke.

Mešajte u dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodajte vruću kafu, uz neprestano mešanje. Ako kuvate kafu u džezvi procedite je pre nego što je sipate.

Sipajte smesu u veluku pravougaonu posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Moja je veličine 35-27 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Ostavite koru da se potpuno ohladi. Podelite je na 3 jednaka dela. Umutite džem ručnim mikserom na kratko, da bude gladak.

Stavite prvu ploču u odgovarajući tanjir, namažite trećinom džema. Stavite drugu, odozgo mažite ponovo i tako i sa trećom. Na kraju završavate džemom. Ostavljate 1-2 sata u frižideru.

Za glazuru - istopite na kratko tečnu čokoladu i naneite kašikom haotično odozgo. Možete da koristite i običnu čokoladu sa malo maslaca ili ulja.

Isecite na kolačiće i uživajte!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: