Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane kiflice sa sirom i peršunom

Slane kiflice sa sirom i peršunom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Slane kiflice sa sirom i peršunom
Fotografije: Tanya Levenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Toliko aromatične, toliko ukusne mogu da budu samo naše kiflice sa sirom i peršunom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 120 g
  • ulje - 5 kašika
  • kvasac - 20 g, svež ili 7 g, suv
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 150 g
  • peršun - pola vezice
  • za mazanje
  • maslac - 50 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna i ostalih sastojaka zamesite testo, tako što kvasac smrvite direktno u brašno. Ostavljate testo na toplom i pokriveno oko 40 minuta.

Nakon toga ga podelite na jednake delove, od kojih oblikujete lopte. Razvijate jednu od lopti u oklugru koru debljine oko pola centimetra. Namažete je mekim maslacem.

Nakon toga pravite još jednu koru i stavljate je preko prve. Razvijate zajedno dve kore u jednu tanku koru. Rasecate koru na 8 delova.

Od svakog dobiijenog trougla pravite kiflicu, tako što pre toga pod vrhom trougla pravite dva razreza, stavljate nadev i uvijate.

Ređate pripremljene kiflice na rastojanju u pleh iz rerne, postavljen papirom za pečenje.

Pokrivate krpom i ostavljate tako da kiflice odstoje pola sata. Nakon toga ih mažete umućenim celim jajetom i pečete u umerenoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: