Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina sa slatkim krompirom i šljivama

Svinjetina sa slatkim krompirom i šljivama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjetina sa slatkim krompirom i šljivama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Krto meso sa mirisnim dodatkom, koji na savršena način stavlja akcenat na njegov ukus ili drugačije rečeno - jelo jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 400 g
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 3 čena
  • slatki krompir - 700 g
  • paradajz - 2 šolja, iz konzerve
  • crno vino - 100 ml
  • suve šljive - 100 g, bez kostiju
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • so
  • ulje
  • majčina dušica - suva
  • origano - suv
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice srednje veličine i stavite da se dinsta u malo masti i vode. Kad promeni boju, dodaje se praziluk, očišćen i isečen na kružiće i beli luk, isečen na kriške.

Slatki krompir oljuštite, iseče na komade srednje veličine i dodajte se u meso.

Jelo pospite solji i biberom, povremeno mešajte. Dolazi red na crno vino, koje dodajete u izidinstane sastojke.

Kad ispari dodajte paradajz iz konzerve, prethodno isečene i oprane suve šljive.

Jelo promešajte i kad se sos zgusne dospite jednu i po šolju tople vode.

Jelo začinite suvom majčinom dušicom, origanom i biberom i ostavite da se krčka na umerenoj vatri.

Kad se meso i slatki krompir dobro skuvaju, skinite sa vatre i pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: