Ćuftice sa paradajz sosom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8878
3
28/11/2017
"Ništa ne treba da stoji na putu između vas i ovih sočnih ćuftica sa paradajz sosom u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 grama, teleće ili mešano
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • brašno - 1 kašika
  • lovorov list - 4 komada
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso s kuminom, biberom, kašikom ulja i kašikom vode i dobro zamesite. Dodajte jednu glavicu sitno iseckanog luka, ponovo zamesite i stavite u frižider.

Zagrejte ulje i propržite drugu glavicu luka koju ste iseckali na sitno. Kada luk omekša, dodajte usitnjeni beli luk, a nakon toga i paradajz - prethodno oljušten i isečen na kocke.

Pospite brašnom, dobro promešajte da se rastvori brašno. Začinite kašičicom soli i s pola kašičice šećera. Stavite sos da provri, začinite lovorovim listom i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Navlaženim rukama oblikujte ćuftice, poređajte ih na dno posudu za pečenje s nelepljivim dnom, prelijte sosom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar