Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Jednostavna slana torta s tikvicama

Jednostavna slana torta s tikvicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Jednostavna slana torta s tikvicama
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Naš novi favorit među slanim tortama Pogledajte, probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • luk - 1/2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • tikvice - 3 komada, srednje veličine
  • paprike - 3 komada, pečene, crvene
  • krem sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jaja - 6 komada
  • mladi beli luk - 2 sruka ili 1 izgnječen čen
  • bosiljak - šaka
  • kačkavalj - 300 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • biber
  • so
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; Kalup za tortu pokriven papirom za pečenje.

Počinje se sa tikvicama. Očiste se, ali se ne ljušte, iseku se na kolutove i stave u pljosnatu posudu za pečenje s papirom u rernu da se zapeku na 200 stepeni dok ne omekšaju i dobiju blagu preplanulost.

Na krupno rende se narenda kačkavalj. Ostavlja se sa strane. Očišćene pečene paprike se iseku na štapiće.

Iseku se luk i beli luk. Pečurke se iseku na kriške. Sotiraju se u maslinovom ulju dok ne budu gotove. Ostavljaju se sa strane.

U posudi se umute, na manjoj brzini miksera, krem sir zajedno sa jajima i kiselom pavlakom. Dodaje se usitnjen bosiljak. Pečene paprike se dodaju kao i sotirane pečurke, luk i beli luk. Promeša se.

Na kraju se dodaju kačkavalj i tikvice. Promeša se i sipa se u kalup. Peče se na 180 stepeni oko 1 sat.

Blago se ohladi, oslobađa se od kalupa, posipa se usitnjenom mirođijom i servira u obliku parčića torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: