Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Kalup za tortu pokriven papirom za pečenje.
Počinje se sa tikvicama. Očiste se, ali se ne ljušte, iseku se na kolutove i stave u pljosnatu posudu za pečenje s papirom u rernu da se zapeku na 200 stepeni dok ne omekšaju i dobiju blagu preplanulost.
Na krupno rende se narenda kačkavalj. Ostavlja se sa strane. Očišćene pečene paprike se iseku na štapiće.
Iseku se luk i beli luk. Pečurke se iseku na kriške. Sotiraju se u maslinovom ulju dok ne budu gotove. Ostavljaju se sa strane.
U posudi se umute, na manjoj brzini miksera, krem sir zajedno sa jajima i kiselom pavlakom. Dodaje se usitnjen bosiljak. Pečene paprike se dodaju kao i sotirane pečurke, luk i beli luk. Promeša se.
Na kraju se dodaju kačkavalj i tikvice. Promeša se i sipa se u kalup. Peče se na 180 stepeni oko 1 sat.
Blago se ohladi, oslobađa se od kalupa, posipa se usitnjenom mirođijom i servira u obliku parčića torte.