Veliki hrskavi čokoladni kolač

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
30/11/2017
"Što je veći kolač, to su srećnija sva deca "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 113 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 50 g, kristal
  • smeđi šećer - 100 g, svetliji
  • jaje - 1 komad, veliko
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • brašno - 190 g
  • soda bikarbona - 4 g ili 3/4 kašičice
  • so - pola kašičice
  • čokoladne kuglice - 160 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170/180 stepeni; Debeli kalup ili tiganj od livenog gvožđa sa veoma čvrstom osnovom prečnika 23-24 cm.

U samom kalupu na slaboj ringli se istopi maslac. Sklanja se s ribgle i dodaju se dve vrste šećera. Meša se drvenom špatulom, Blago se ohladi i dodaje se jaje. Meša se dok se ne upije maslac.

Smesa se ujednači, postaje gusta i teška, ali i dalje se vidi tečni maslac.

Dodaje se vanila, brašno, promešano sa sodom, so i kuglice čokolade. Meša se drvenom špatulom, testo je teško, zagladi se. Stavlja se u rernu.

Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne postane zlatasto.

Nakon što se ohladi iseče se na parčiće torte. Može da se doda sladoled od vanile ili kugla pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar