Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Veliki seoski uskršnji kolač

Veliki seoski uskršnji kolač

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Veliki seoski uskršnji kolač
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
2
"Kupovni uskršnji kolači obraduju prijatnim ukusom, ali domaći su uvek lepši i korisniji. Zato smo vam napravili ovaj neverovatni uskršnji kolač, čija je priprema veoma dobro opisana"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • maslac - 200 g
  • šećer - 200 g
  • kvasac - 1 kockica
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 1 kg
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • vanila
  • prstohvat soli
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja sa šećerom se veoma dobro umute i doda ima se limunova kora, vanila i maslac. U malo mleka se namrvi kvasac, doda se 1 kašika šećera i 1 kašika brašna i čeka se da nadođe.

U duboku posudu se proseje brašno i formira se brazda u koju se sipa smesa od jaja, ostatak mleka i nadošli kvasac. Zamesi se testo koje se mesi duže vreme dok se ne obrazuju mehurići.

Testo treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte.

Od svake se prave vrpce koje se pletu i uvijaju u puža i postave se u namazanu posudu za pečenje.

Gotovi uskršnji kolači se ostave na toplom da nadođu i posle ih mažemo umućenim žumancetom i malo vode i posipamo šećerom. Pečemo ga u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: