Bakina čorba od pasulja

05/12/2017
"Ako baka ne zna kako se pravi tradicionalna čorba od pasulja, ko onda zna... ? "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 473
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1/2 komada, sveža
  • suva paprika - 1 komad
  • pire od paprike - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • sos od paradajza - 1 tegla, pire
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - 1 supena kašika, suva
  • selen - 1 - 2 prstohvata, suv
  • biljna mast - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stari pasulj uveče potopimo. Properemo ga i prelivamo hladnom vodom, koliko da ga pokrije.

Luk, šargarepu i papriku isečemo na sitne kockcie. Suvu papriku potopimo u malo tople vode.

Čim voda u šerpi provri, izbacimo je i sipamo topli - 5-6 prstiju iznad polukuvanog pasulja.

Dodajemo ulje, luk, papriku i šargarepu. Čorba se krčka da tihoj vatri. Kad povrće omekša dodajemo alevu papriku, pire od paprika, potopljenu suvu papriku, zajedno sa vodom, paradajz i ljutu papriku po želji.

Kuvamo dok se zrna pasulja dobro me raskuvaju. Onda dodajemo so i aromatične začine. Suvu papriku izvadimo iz jela, punimo je mariniranim sirom i možemo je dodati kao dodatak ili meze.

Čorbu od parulja serviramo toplu sa komadom seoskog hleba, ljutom papirom i dobrim raspoloženjem.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar