Supa od zečetine

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Supa od zečetine
Fotografije: Lidia - Geri
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ukusnija i zdravija od pileće supe može da bude samo naša supa od zečijeg mesa"

Potrebni sastojci

  • zečetina - oko 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 zelena
  • pirinač - 3/4 šolje
  • peršun - 2 kašike, iseckan
  • so
  • biber - mleveni, po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • sirće - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečetinu na male parčiće, prelijte ih hladnom vodom, oko 1, 5 - 2 litra i stavite da vri na umerenoj vatri.

Skinite penu nakon što provri i dodajte isečen luk, šargarepu, papriku i ulje. Kada se meso skuva dodajte oprani pirinač i posolite po ukusu.

Ostavite da se krčka dok pirinač ne uvri, dodajte biber, alevu papriku i na kraju peršun.

Sklonite supu sa ringle i nakon 2-3 minuta je začinite umućenim kiselim mlekom sa sirćetom i jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: