Način pripreme
Krompir skuvajte sa korom, oljuštite ga i isecite na dva dela. Svaku ribu očistite i oblikujte po dva fileta. Kuvajte u posoljenoj vodi 10 minuta i dobro ocedite.
U posudu krupnije izrendajte kačkavalj, dodajte majonez, origano, biber, iseckan peršun, sok od limuna i izrendanu koru đumbira i čenove belog luka.
Promešajte viljuškom. U široki pleh namazan uljem poređajte polovine krompira, pospite himalajskom solju, a u sredinu - filei oseđene ribe.
Kašikom rasporedite nadev preko ribe i krompira. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok nadev ne dobije zlatnu boju i dok se kačkavalj ne zapeče.
Servirajte porciju ribe sa prilogom od krompira i kriškama limuna.
Veoma ukusno i jednostavno za pripremu, serviramo sa čašom belog vina.