Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Zapečena skuša sa krompirom i koricom od kačkavalja

Zapečena skuša sa krompirom i koricom od kačkavalja

Zapečena skuša sa krompirom i koricom od kačkavalja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Najukusnije sačuvajte za drage ljude"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • ulje - 1 supena kašika
  • himalajska so
  • biber
  • za premazivanje
  • kačkavalj - 100 g
  • majonez - 60 g
  • origano
  • peršun
  • beli luk - 3 čena
  • đumbir - 1 cm, svež
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte sa korom, oljuštite ga i isecite na dva dela. Svaku ribu očistite i oblikujte po dva fileta. Kuvajte u posoljenoj vodi 10 minuta i dobro ocedite.

U posudu krupnije izrendajte kačkavalj, dodajte majonez, origano, biber, iseckan peršun, sok od limuna i izrendanu koru đumbira i čenove belog luka.

Promešajte viljuškom. U široki pleh namazan uljem poređajte polovine krompira, pospite himalajskom solju, a u sredinu - filei oseđene ribe.

Kašikom rasporedite nadev preko ribe i krompira. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok nadev ne dobije zlatnu boju i dok se kačkavalj ne zapeče.

Servirajte porciju ribe sa prilogom od krompira i kriškama limuna.

Veoma ukusno i jednostavno za pripremu, serviramo sa čašom belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: