Lagan vegetarijanski kavijar

07/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Možemo da postimo, ali od ukusnog mezeta nikad ne odustajemo "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo oko 1 šolju vode i sipamo griz da vri. Kuvanje se nastavlja dok ne nabubri. Za to vreme ga neprestano mešamo.

Iseckamo peršun na sitno, narendamo koru od limuna na rende, a sok iscedimo.

Kada je griz već ohlađen dobro ga promešamo i dodamo ulje u tankom mlazu, nakon toga dodajemo i luk, koru od limuna, peršun, so i biber i ponovo promešamo.

Gotovo jelo ostavljamo da odstoji nekoliko sati u frižideru i nakon toga ga serviramo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar