Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Šareni posni paprikaš

Šareni posni paprikaš

Šareni posni paprikaš
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Paprikaš treba pre svega da je radost za oči, onda znamo da je i ukus veličanstven"

Potrebni sastojci

  • luk - 5 - 6 glavica
  • šargarepa - 2 ili 3 komada
  • celer - 1 kriška
  • grašak - 1 šolja
  • pasulj - 250 g, zamrznut
  • tikvica - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • ulje - pola šolje
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i iseče (na šajbne, na sitno, po izboru).

Svo povrće, osim paradajza, se izdinsta u malo masnoće (ulje) i malo vode, dok ne omekša.

U drugoj posudi se proprže paradajz, brašno i alevu papriku sa ostatkom masnoće.

Nakon što je gotova, zaprška se sipa u povrće i posoli se po ukusu.

Pri serviranju, šareni paprikaš se posipa peršunom i biberom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: