Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso sa sitno seckanim lukom, jajetom, prezlama i začinite kuminom, solju i biberom.
Umesite i oblikujte male ćuftice.
Sipajte ulje u šerpu i stavite na šporet. Pržite ćuftice do zlatne boje, okrećući ih tako da se ravnomerno prže sa svih strana.
Izvadite, ocedite na kuhinjskom papiru i uklonite ulje iz tiganja.
Vratite tiganj na vatru i dodajte maslac sa malo maslinovog ulja.
Pečurke iseći na krupnije komade, ja sam koristila marinirane pečurke iz tegle i ostavila ih cele.
Dodajte pečurke u ulje i pržite nekoliko minuta do zlatne boje.
Začinite solju, biberom i izgnječenim belim lukom. Promešati i dodati bujon, dodati prstohvat aleve paprike/ljute.
Vratite ćuftice u tiganj i pokrijte poklopcem.
Kuvati dok se deo bujona ne reducira, oko 10 minuta, trebalo bi da se smanji na pola.
Dodajte tečnu pavlaku, promešajte i ostavite još nekoliko minuta dok ne dobijete srednje gust kremasti sos.
Na kraju pospite peršunom i poslužite tople ćuftice sa krem sosom od pečuraka.