Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Kuvana pšenica sa pčelinjim polenom

Kuvana pšenica sa pčelinjim polenom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Kuvana pšenica sa pčelinjim polenom
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Em ukusno, em korisno - šta je to?"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 500 g
  • pčelinji polen - 1 kašika
  • orasi - 50 g
  • limun - 1 komad
  • šećer - po ukusu
  • vanila - 1 paket
  • cimet - po želji
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenica se opere i stavlja u šerpu da provri. Voda, koju dodajete treba da bude u odnosu približnom jedan prema četiri.

Kuvajte na ringli oko pola sata. Nakon toga sklonite posudu u kojoj je pšenica i uvijte je u aluminijumsku foliju i peškir. Ostavite da odstoji tako bar 10 sati.

Nakon toga procedite žito da se odstrani voda. Stavite ga u veliku posudu i pomešajte sa cimetom, vanilom, šećerom i pčelinjim polenom.

Operite limun i narendajte mu koru. Dodajte u pšenicu i sipajte sok od polovine limuna. Na kraju narendajte običan keks i pospite mlevenim orasima.

Promešajte dobro, oblikujte i na kraju pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: