Način pripreme
Za testo u veliku posudu sipam vodu, u nju dodajem kvasac, maslinovo ulje i šećer, mešam. Postepeno dodajem brašno, pomešano sa određenom količinom soli, koje za to vreme zamesim rukom dok ne dobijem glatku loptu bez grudvi.
Ako je neophodno premesim je na radnoj površini. U čistoj posudi pod poklopcem ostavljam testo da naraste 3 sata (može i više). Kad je gotovo testo, razvijam ga na podmazanom papiru za pečenje u posudi za pečenje.
Poređam paradajz, masline i stavljam fokaču da se peče na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Peče se dok ne bude gotovo, ali ne da se prepeče.
Nakon što je gotovo, u šolji pomešam maslinovo ulje, biber i nekoliko vrhova ruzmarina.
Smesom mažem gotovu fokaču. Sušeno meso dodajem poslednje, isečeno na tanke parčiće koji od toplote omekšaju.