Univerzalno testo za kiflice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
09/12/2017
"Ako i vi želite da vam kiflice ovako narastu, ovo je recept"
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 477
  • Pregledi tokom meseca120
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u svežem mleku zajedno sa šećerom i ostavlja se sa strane. Brašno se proseje u velikoj posudi i u njemu se pravi udubljenje. Unutra se sipa kvasac, 1 šolja vode, so, maslac, kiselo mleko i umućena jaja.

Svi sastojci se promešaju i dobijeno testo se ostavlja na sobnoj temperaturi 40 minuta, da bude vremena da udvostruči svoju veličinu. Naraslo testo se razvija oklagijom na nabrašnjenoj površini, seče se na trouglove.

U njih se stavlja slani ili slatki nadev i uvijaju se kiflice. One se mažu umućenim žumancima i ređaju se u nabrašnjenu i namazanu posudu za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar