Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)

Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
24 min.
Ukupno
44 min.
Porcije
4
"Kulinarstvo odavno ne priznaje granice, zato vam predstavljamo najukusnije recepte iz celog sveta"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 350 g, file sa kožom
  • luk - 1 glavica, rednja
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • čili - 2 komada, suve paprike
  • suva paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 velika
  • sok od paradajza - 2 - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 šaka, listovi
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite luk i sveže paprike i dinstajte u umereno ugrejanom maslinovom ulju. Za to vreme oljuštite i isecite paradajz na kockice, a beli luk na kriške. Suvu crvenu papriku sitno izmrvite, ako je mesnata, u protivnom je potopite u vodu i oštrim nožem skinite (sastružite) meso sa nje i izbacite kožicu.

2. Kad luk počne da dobija karamel boju, stavite beli luk, a nakon minut paradajz, zajedno sa sokom od paradajza, lovorov list i suve paprike (ljute čili paprike stavite cele). Sipajte oko 100 ml vode i začinite solju. Kuvajte dok tečnost ne ispari i ne ostane na masti.

3. Ribu pecite u posebnom tiganju sa veoma malo masti i soli. Uradite to na umerenoj-jakoj vatri, stavite file sa kožom odozgo na dva minuta, nakon toga okrenite sa druge strane još dva minuta.

4. Gotov bakalar odvojite od kože i iskidajte u već gotov sos sofrito i lagano promešajte, nakon toga pospite sitno iseckanim svežim peršunom, odvojite malo za posipanje prilikom serviranja.

5. Servirajte kao predjelo sa prepečenim hlebom. Može se jesti i toplo i hladno.

Prijatno!

Preporuka:

Koža od ribe takođe možete iseckati u jelo, ona je mnogo ukusna. Preporuka je da se kupije bela riba sa kožom da bi se sačuvalo što je moguće više sokova prilikom kuvanja.

Sos koji se odvojio prilikom pečenja bakalara možete takođe sipati u gotovo jelo i da dobro promešate. Mnogo je aromatičan i začiniće dodatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti