Domaća vitaminska supa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
14/12/2017
"Najbolje uložene pare su one, kojima ste kupili sveže povrće za ovu ukusnu vitaminsku supu "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano880
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zima i hladno vreme su najveći uzročnici prehlada i gripa. Tokom zime voće i povrće treba obavezno da budu u svakodnevnoj ishrani, ali isto tako i supe. Tople domaće i neverovatno ukusne supe i bujoni treba da budu prisutni na trpezi svaki dan.

U veliki duboki tiganj stavite 1 do 2 litara vode u zavisnosti od toga koliku količinu supe želite da dobijete. Ostavite vodu da provri.

U međuvremenu oljuštite šargarepe i krompir i narendajte ih na sitno rende, stavite ih u kuvanu vodu.

Brokoli i karfiol dobro operite i podelite na male cvetove, stabljike isecite na sitne kocke i dodajte u kuvanu vodu.

Ostavite čorbu izvesno vreme da se kuva na slaboj vatri i kad počne da kipi stavite gotovu supu i rezance. Promešajte i osavite dok se rezanci ne skuvaju.

Pre nego što supu sklonite sa vatre dodajte začine, promešajte ponovo i ostavite čorbu na isključenoj ringli da vri još jedan minut.

Servirajte je vruću i uživajte u ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar