Svinjetina sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
14/12/2017
"Razlog broj 1 da volite zimu - tada se sprema najukusnija svinjetina sa kiselim kupusom "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano697
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • svinjsko meso - oko 600 g, prošarano
  • aleva paprika - 2 - 3 kašičice
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isečete kiseli kupus po vašem ukusu (moj nije mnogo sitan, niti mnogo krupan), nakon toga ga promešate sa malo bibera i 2-3 kašičice aleve paprike.

U dublju šerpu sipate ulja toliko da pokrije dno i stavljate meso isečeno na krupno da se zaprži, ali samo toliko da se zapeče sa svi strana da ostane sočnije.

Okrećite parčiće češće. Ako volite više ljuto možete da stavite još malo bibera, a što da ne i jednu-dve ljute papričice iz tegle.

Kada je gotovo dodajte kupus i blago drvenom varjačom pogurajte parčiće sa dna da uđu u kupus. Dodajte vodu, tek toliko da blago prekrije kupus i kuvajte dok ne bude gotovo, što je kod mene idealno za sat i po.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar