Jednostavan domaći krem brule

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
18/12/2017
"Danas ćemo vam predstaviti jedan od najpopularnijih francuskih deserata, etalon za kvalitet i klasu! Priprema se lako i neverovatno je ukusan."
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 184
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 1 litar, slatka
  • žumanca - 12 komada
  • šećer - 200 g
  • smeđi šećer - 60 g
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo u šerpi na ringli pavlaku, dodajemo šećer i mešamo, dok se ne istopi. Dodajemo i vanilu.

Mutimo žumanca dok se ne pretvore u krem.

Sklanjamo pavlaku i hladimo je.

U ohlađenu pavlaku dodajemo pažljivo kroz cediljku žumanca, uz neprestano mešanje.

Rasporedimo smesu u posudice.

Stavljamo posudice u posudu za pečenje, u koju nalivamo vodu do trećine visine posudica.

Pečemo na vodenoj pari na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar