Način pripreme
Prvo pripremite nadev za Božićne paketiće. Stavite suvo grožđe u posudu i prelijte toplom, ali ne vrelom vodom da omekšaju, oko 30 minuta.
Sameljite orahe, bademe i keks. Oljuštite jabuke i kruške, očistite ih od semenki i isecite na sitne kockice.
Sve pomešajte u posudi i dodajte suvo grožđe, ocedite ga iz vode. Dodajte šećer i cimet. Promešajte tako da se svi sastojci pomešaju.
Uzmite jednu koru za pitu i savijte je na dva dela. Stavite u sredinu dve kašike od nadeva i savijte tako što sakupite sve krajeve i uvijte tako da se dobije paketić. Savijteni deo učvrstite čačkalicom za zube, da se paketći ne bi odvili.
Na ovaj način uradite sa svim paketićima dok se ne potroše kore i nadev.
Na dno pleha stavite papir za pečenje. Namažite papir sa malo ulje. Poređajte paketiće u pleh i stavite ih u ugrejanu rernu, pre toga stavite rešetku niže od sredine.
Pecit ena 180 stepeni oko 15 minuta. Kad porumene, izvadite ih i kad se ohlade ih poređajte u veliki tanjir. Odozgo pospite šećerom u prahu.
Paketići su odličan Božićni desert, veoma hrskavi i neverovatnog mirisa.