Način pripreme
Prosejte brašno. Umutite jaja s maslacem, dodajte med, prstohvat soli, narendanu koru 1 pomorandže, đumbir, cimet, muskatni oraščić i brašno.
Zamesite homogeno i elastično testo i stavite ga na 30 minuta na hladno.
U suvom tiganju zapecite orahe. Dodajte maslac, pavlaku, med i narendanu koru druge pomorandže.
Stavite smesu da provri i mešajte 1-2 minuta dok se malo ne zgusne. Ostavite smesu da se ohladi i pasirajte je.
Razvijte tanko testo, isecite kolače u željenim oblicima i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Stavite glazuru u špric i sa najtanjim nastavkom ukrasite kolače različitim figurama, licima i ukrasima po vašoj želji.
Stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne postanu porozni.