Način pripreme
Krompir se opere temeljno sunđerom, nakon čega se viljuškom prave rupe po celom krompiru, poređaju se u posudu za pečenje (da bude odstojanje između krompira) i peku se 30 minuta na 180 stepeni, nakon toga 20 minuta na 200 i 10 minuta na 150 stepeni, ukupno oko sat vremena.
Iseckamo na sitno beli luk, mirođiju i peršun, pomešamo i dobro promešamo mleko, majonez i beli luk u prahu i dodajemo i isecakne začine, ponovo promešamo i ako je neophodno dodajemo so.
Kačkavalj i salama se rendaju, a krastavac se iseče na lente.
Nakon što je krompir gotov, izvadimo ih iz rerne i pomoću rukavice ih punimo dok su još vrući.
Uzimamo krompir pravimo razrez malim nožem, blago rastvaramo i pomoću male viljuške izgnječimo unutrašnjost krompira, stavljamo malo maslaca, posipamo solju i nakon toga stavljamo salamu i kačkavalj, krastavac i na kraju jednu kašičicu sosa od belog luka.