Način pripreme
1. Isecite po dužini na dva dela svaki patlidžan, odsecite drške. Natrljajte solju od osečene strane i potopite u vodu na 20-30 minuta, nakon toga operite i osušite.
2. Namažite lepo uljem dno pleha i poređajte povrće sa isečenom stranom na dole.
3. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i kožica odozgo se ne nabora malo. Izvadite iz rerne i sačekajte da se ohladi.
4. Za to vreme umutite jaja i u njih izmrvite sir. Dodajte beli luk - fino izrendajte i iseckajte peršun. Ako je sir nije mnogo slan, možete dodati i malo soli.
5. Izvadite unitrašnjost patlidžana, nemojte ići do kože, ostavite nekoliko milimetara. Iseckajte mekanu unutrašnjost i dodajte u nade.
6. Napunite svaku polovinu patlidžana nadevom i pecite dok se jaje ne stegne i dok ne dobije zlatnu boju.
7. Nakon što izvadite punjeni patlidžan iz rerne, zalepite po dve polovine.
Pospite sa još svežeg peršuna i servirajte topao punjeni patlidžan sa jajima.
Prijatno!