Pikantni punjeni krompir

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
02/08/2017
"Ima toliko osnovanih razloga da sipate drugu porciju ovog krompira, da ćemo pomenuti samo jednu - sjajan je "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 000
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i skuvajte ga u blago posoljenoj vodi dok ne budu polu gotovi, ali pazite da ostanu celi. Izvadite ih i ohladite, nakon toga ih blago izdubite s jedne strane.

Isecite luk na sitno i prodinstajte u polovini ulja. Sipajte razmućen u vodi paradajz pire i lovorov list, začinite solju i biberom.

Dinstajte smeso desetak minuta na tihoj vatri, sklonite s ringle i dodajte presovani beli luk i ustinjen peršun. Sklonite lovorov list.

Promešajte dobro smesu i napunite njom krompire. Podmažite posudu za pečenje, sipaje 1 šolju vode u nju i poređajte krompir.

Poprskajte krompir ostatkom ulja i pecite dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni. Po želji možete da stavite malo kačkavalja i da dopečete.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar