Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačiji magre»Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom

Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom

ZoriZori
Guru
8932865k
Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom
Fotografije: Zori
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Izuzetno i stilski - ne propustite da probate naš Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna"

Potrebni sastojci

  • za pačiji magre
  • pačije grudi - 2 koamda (magre)
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - 2 sveža struka
  • parmezan - 50 g
  • kora limuna - kora od 1 limuna
  • so
  • biber
  • za garnirung
  • crni luk - 1 glavica
  • pirinač dugog zrna - 200 g
  • pileći bujon - 400 ml
  • ruzmarin - 1 grančica
  • parmezan - 50 g
  • maslinovo ulje - 30 ml, za kuvanje
  • so
  • biber
  • za sos
  • beli luk - 1 čen
  • crni luk - pola glavice
  • zelena paprika - pola komada
  • belo vino - 50 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • pileći bujon - 200 ml
  • med - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 30 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se suvišna masnoća sa pačijih grudi i pravi se prorez po dužini mesa da se dobije džep.

Za nadev za magre isečemo na sitno ruzmarin, čen belog luka, narendamo koru limuna i sir parmezan, dodajemo biber i promešamo. Punimo pačije grudi smesom i zatvorimo čačkalicom proreze da ne izlazi nadev. Posolimo ih solju i biberom i ostavljamo sa strane da se začini i da meso odstoji na sobnoj temperaturi, da se ne bi smanjilo pri termičkoj obradi.

Za to vreme pripremamo garnirung od pirinča dugog zrna.

Pirinač se opere i ocedi od vode.

Zagreva se pileći bujon.

Luk se iseče na sitno i zaprži u maslinovom ulju. Dodaje se pirinač i nakon što postane poluprozračan, naliva se bujon. Dodaje se grančica ruzmarina i kuva se 10 minuta pod poklopcem. Nakon toga se isključuje ringla i pirinač se ostavlja još 10 minuta pod poklopcem. Posipa se solju i biberom, dodaje se narendan parmezan i meša se.

Za sos:

Crni luk i beli luk se oljušte i iseku na sitno. Paprika se očisti od semenki i takođe se iseče na sitno. Sve se zaprži u maslacu dok ne omekša povrće, dodaje se brašno i čim se proprži stavljaju se med i belo vino. Doliva se pileći bujon, začinjava se majčinom dušicom i ostavlja na smanjenoj temperaturi deset minuta, da se zgusne. Na kraju se posipa solju i biberom.

Za magre:

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje unapred.

Stavite magre kožom na dole u hladan tiganj, nakon toga povećajte temperaturu.

Držite meso tako dok se masnoća ne istopi (oko 5 minuta), nakon toga okrenite s druge strene na 1-2 minuta.

Prebacite ga u aluminijumsku foliju, oformite paketiće od njega i prebacite ih u posudu za pečenje u rernu na 6-8 minuta.

Ostavite gotovo meso da odstoji pre nego što ga isečete.

Oformite porcije garnirajući isečeno meso sa pirinčem dugog zrna i prelijte ga sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: