Način pripreme
U šerpu sipajte 2 litra vode. Dodajte so i ostavite da voda proključa pod poklopcem.
Dodajte špagete u vodu, ali treba da ih kompletno potopite.
Ostavite ih da se kuvaju 10 minuta na srednjoj vatri.
Kada se špagete skuvaju, ocedite ih.
Skuvane špagete prelijte tri puta toplom vodom, koju zatim ocedite.
Oceđene špagete podelite u velike tanjire.
Sire izmrvite na sitne komade.
Mocarelu naseckajte na kockice.
Kačkavalj narendajte na krupno.
Preko špageta poređajte izmrvljeni sir, narendani kačkavalj i kockice mocarele.
Maslac istopite i skinite sa vatre.
Dodajte mu sumak i beli luk u prahu.
Promešajte veoma dobro.
Špagete sa sirevima prelijte maslacem. Po 3 kašike na porciju špageta sa tri vrste sira i sumakom.